Proizvodnja LED zaslonov različnih oblik in velikosti

V podjetju Video sistemi d.o.o. izdelujemo LED zaslone poljubnih dimenzij in oblik. Zasloni so namenjeni tako za zunanjo, kot za notranjo uporabo. Dimenzije zaslona znašajo od 1,00 m x 1,00 m pa do 30,00 m x 30,00 m ali več. Oblike zaslona so lahko poljubne. Lahko izdelamo tudi tri dimenzionalne LED zaslone poljubnih oblik in velikosti. Po naročilu izdelujemo krogle, kocke ali telesa drugih oblik. Naša posebnost je izdelava majhnih, visoko resolucijskih LED zaslonov, namenjenih za vgradnjo v različne naprave.

Resolucije zaslona so lahko različne in prilagojene glede na potrebe kupca. Razmak LED diod za notranje zaslone je lahko od 1 mm do 8 mm. Pri zaslonih za zunanjo uporabo izdelujemo zaslone z razdaljo točk od P3 mm pa tja do P30 mm. Svetilnost zaslonov se giblje od 1.500 nit pri notranjih zaslonih, pa vse do 10.000 nit pri zunanjih zaslonih.

Kontrolne enote so srce LED zaslona in morajo biti skrbno izbrane in prilagojene vsakemu zaslonu posebej, odvisno od namena uporabe LED zaslona. Uporabljamo lahko sinhrone ali asinhrone krmilnike. Sinhrone krmilnike uporabljamo predvsem takrat, ko želimo, da se nam vsebina istočasno prikazuje na LED zaslonu, kot tudi na lastnem monitorju. Asinhroni krmilniki so namenjeni prikazovanju vsebine, ki jo predhodno shranimo v kontrolno enoto. Ta enota nato deluje samostojno in ni potrebna povezava z računalnikom.